Basisinformatie over tennis

14 nov 2014 | Categorie: Sport, Tennis

Tennis is van oorsprong een Franse sport. Je kan het zowel één tegen één spelen, ook wel enkelspel genoemd. Als ook twee tegen twee, wat dubbelspel wordt genoemd. Inmiddels wordt tennis wereldwijd beoefend door miljoenen mensen. In Nederland spelen honderdduizenden mensen tennis en in ieder dorp is er dan ook wel een tennisclub met één of meerdere tennisbanen te vinden.

Spelregels
Als je zelf tennis wilt spelen moet je weten dat de spelregels niet ingewikkeld zijn. Het is de bedoeling dat je de tennisbal over het tennisnet speelt binnen bepaalde lijnen. Als je het tennisveld op de televisie ziet lijkt die heel breed. Dit komt omdat je ook de lijnen van het dubbelspel ziet. Bij het enkelspel tellen de lijnen van het dubbelspel echter niet mee. Het tennisspel begint met de opslag. De bedoeling is dat je de tennisbal dan diagonaal in het voorste vak van je tegenstander slaat. Meestal ontstaat er daarna een rally waarbij de tennisbal dan een paar keer wordt overgeslagen.

Tennistoernooien
Naast het recreatieve tennis heb je natuurlijk ook het professionele tennis. Samen met voetbal en wielrennen is tennis één van de meest bekeken sporten op de televisie. De grote tennistoernooien worden Grand Slams genoemd. En van die Grand Slams zijn er standaard vier per jaar. Dat zijn de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Deze Grand Slams weten wereldwijd vele miljoenen mensen te boeien.

Tags:
Nog geen reacties.