De ATP en de WTA

17 feb 2019 | Categorie: Sport, Tennis

Getennist wordt er tegenwoordig overal ter wereld. En de professionele tennissers of professionele tennissters stappen bijna wekelijks in een vliegtuig om weer in een ander land te tennissen. Om dat allemaal in goede banen te laten lopen zijn er de ATP en de WTA. Hieronder een korte uitleg over de ATP en de WTA.

De ATP
De ATP, ook wel de Association of Tennis Professionals(ATP), is ontstaan in het jaar 1972. De ATP heeft als doel het wereldwijde mannelijke tennis te organiseren en tevens te beschermen. De ATP heeft er onder andere voor gezorgd dat het mannelijke tennis professioneler is geworden. Daarnaast is de ATP de organisator van de wereldwijde tour. Die wereldwijde tour wordt ook wel de ATP World Tour genoemd.

De WTA
In het jaar 1973 is de WTA, ook wel de Women’s Tennis Association(WTA), opgericht. De WTA is de organisator van het wereldwijde dames tennis en zorgt er dus voor dat op dat gebied alles op rolletjes loopt. Daarnaast is de WTA ervoor om het wereldwijde dames tennis te beschermen en tevens steeds weer professioneler te maken.

Tags:
Nog geen reacties.