Dekbedden

26 okt 2014 | Categorie: Huis, Shoppen

Maak als eerst de keuze of uw een eenpersoonsdekbed of een tweepersoonsdekbed wilt hebben. Gaat uw voor de keuze om knus met uw partner onder één dekbed te gaan liggen. Hierbij kun je genieten van elkaars warmte. Mocht uw de keuze maken om twee eenpersoonsdekbedden te nemen, dan heb je in de nacht geen last van de bekende dekbedstrijd. Nog een voordeel is dat uw niet persé tegen uw koude partner hoeft aan te liggen, maar ieder van zijn eigen warmtebehoefte kan genieten.

Het juiste formaat van het dekbed?
Uw kunt dekbedden heel makkelijk aanschaffen door de standaard maten te nemen. Om uw dekbed zo te optimaliseren voor de ideale lengte en breedte kunt uw zelf de lengte en breedte bepalen. Bij de keuze voor een ideale lengte is het gebruikelijk 40 centimeter bij uw eigen lichaamslengte op te reken. Bent uw bijvoorbeeld 1,60 meter lang, dan neem je dus een dekbed van 2,00 meter lang. Om de ideale breedte te kiezen kun je het beste naar de breedte van uw matras en bed kijken. Zorg ervoor dat het dekbed ruim aan beide kanten over het matras heen valt. Bent uw niet zeker van de juiste breedte kunt het beste een ruimere maat aanhouden.

De juiste warmte klasse voor het dekbed?
In Nederland wordt er in de dekbedden wereld een warmte classificatie gehanteerd. Deze warmteklasse zijn onderverdeeld in vier groepen.

1 – Winterdekbed
2 – All Year dekbed
3 – All Years Light dekbed
4 – Zomerdekbed

Voor een goede keuze uit deze warmte klasse kun je het beste kijken naar de temperatuur van uw slaapomgeving en uw eigen slaap gedrag. Tegenwoordig worden de keuzes voor uw heel makkelijk gemaakt met het vier seizoenen dekbed.

Welk materiaal voor het dekbed?
Er zijn veel keuze mogelijkheden in de materiaal keuze voor het dekbed. Hierbij kunt uw bijvoorbeeld kiezen uit wol, dons, katoen, synthetische en wol. Bij het maken van deze keuze is het belangrijk te kijken naar de was baarheid, allergieën en het gewicht wat het dekbed zal aannemen.

Het is dus niet zomaar wat een aankoop van een dekbed voor uw ideale nachtrust. Overleg met uw partner en geniet daarna van de juiste aankoop.

Tags:
Nog geen reacties.