Handige schildersmaterialen

7 feb 2017 | Categorie: Hobby's, Mensen

Om een schilderij te kunnen maken heb je natuurlijk wel een aantal schildersmaterialen nodig. Denk hierbij aan schildersmaterialen als verf, penselen en natuurlijk een schildersdoek. Echter zijn er naast deze wat bekendere schildersmaterialen ook een aantal welke niet altijd worden gebruikt. We hebben het dan over het paletmes, een schildersmes en de schildersezel. Hieronder zullen we deze schildersmaterialen omschrijven. Zodat jezelf kunt bepalen of je deze schildersmaterialen nog aan je schildersmaterialen wilt toevoegen.

Paletmes
Schilders maken gebruik van een paletmes om de verf op het palet te mengen. In dit geval is een palet vaak een houten plank met daarin een gat. Het gat is bedoeld voor de duim van de hand in te doen. Zodat een schilder het palet eenvoudig kan vasthouden. Met behulp van een paletmes kun je eenvoudig een grote klodder verf aanbrengen op het palet. Vervolgens kun je de verf uitsmeren en vloeiende kleurovergangen creëren. Misschien denk je, maar is een paletmes dan ook scherp? Nee, het is niet een echt mes maar meer een soort van spatel.

Schildersmes
Een schildersmes wordt vaak verward met het bovenstaande paletmes. Echter wordt het schildersmes alleen gebruikt om de verf op het schildersdoek aan te brengen. Met het schildersmes kun je eenvoudig de verf over het schildersdoek uitsmeren. Ook het schildersmes is niet scherp en lijkt ook op een spatel. Alleen kent het schildersmes, vergeleken met het paletmes, een kromming, welke ervoor zorgt dat je hand het schildersdoek niet aanraakt.

Schildersezel
Wil je staand schilderen? Dan kun je het beste voor een schildersezel kiezen. Je hebt namelijk verschillende soorten schildersezels waar je het schildersdoek in kunt zetten. Denk hierbij aan de tafelezel, de driepootezel en de atelierezel. Een schildersezel kan omschreven worden als een soort van standaard, welke in hoogte verstelbaar is. Daarnaast hebben de meeste schildersezels opbergvakjes om de schildersmaterialen in op te bergen.

Van plan om één of meerdere van bovenstaande schildersmaterialen te kopen? Dan is het verstandig om eens online te gaan vergelijken. Misschien zijn er wel aanbiedingen waarmee je voordelig handige schildersmaterialen kunt aanschaffen.

Nog geen reacties.