Hoe steekt een voetbalveld in elkaar?

8 mei 2019 | Categorie: Sport, Voetbal

Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld. En ook zeker in Nederland behoort voetbal tot één van de populairste sporten onder jong en oud. Maar hoe is een voetbalveld eigenlijk opgebouwd? Een voetbalveld bestaat uit een aantal vlakken die ieder een eigen betekenis hebben binnen het voetbalveld. De gebruikelijke maten van een voetbalveld kunnen verschillen. Het voetbalveld dat door de Fédération Internationale de Football Association(FIFA) is erkend is opgesteld met een breedte van 64 meter tot 75 meter en een lengte van 100 meter tot 110 meter.

De middenstip, die zich in het centrum van het voetbalveld bevindt, heeft een dikte van 10 centimeter. De middencirkel om de middenstip heen heeft een diameter van 9,15 meter. Door het midden van de middenstip heb je ook de middenlijn lopen. Deze heeft dezelfde lengte als de breedte van het voetbalveld. Deze lengte kan verschillen tussen de 64 meter en de 75 meter.

Het doel waar tijdens een voetbalwedstrijd in gescoord kan worden is 2,44 meter hoog en heeft een breedte van 7,32 meter. Op het voetbalveld heb je ook nog twee doelgebieden. Aan iedere kant van het voetbalveld is er één doelgebied. Dat zijn twee vlakken die voor het doel zijn geplaatst. De breedte van zo’n vlak is 18,3 meter en de lengte van een vlak is 5,5 meter.

Tijdens een voetbalwedstrijd kan er een overtreding plaatsvinden in het strafschopgebied en dan zou de tegenpartij een strafschop mogen nemen vanaf de strafschopstip. Deze strafschopstip bevindt zich in het strafschopgebied op een afstand van 11 meter vanaf het doel. Net als de middenstip heeft de strafschopstip een dikte van 10 centimeter. Het strafschopgebied heeft een afmeting van 40,3 meter breedte en 16,5 meter lengte.

In de hoeken van het voetbalveld heb je ook de cirkels voor de hoekschop. Deze cirkels hebben een diameter van 1 meter. Ook bevinden zich daar de hoekvlagstokken, die een minimale hoogte van 1,5 meter moeten hebben.

Nog geen reacties.