Wat is een sim only abonnement?

28 apr 2019 | Categorie: Sim only abonnement, Telecom

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je geen telefoon krijgt. Hierdoor zijn de tarieven van de sim only abonnementen een stuk voordeliger. In tegenstelling tot de tarieven van de normale abonnementen waar een gratis telefoon bij zit. Meestal krijg je bij een normaal abonnement wel korting op je telefoon, maar niet op je belminuten, sms’jes en data.

Bij het afsluiten van een sim only abonnement krijg je alleen een simkaart thuisgestuurd. Die kun je dan in je huidige telefoon plaatsen. Het voordeel van een sim only abonnement is tevens dat het aantal belminuten, sms’jes en data uitgebreider is. Dit is ideaal voor Nederlanders die al een telefoon hebben. Waar je echter wel op moet letten is dat een simkaart van een sim only abonnement alleen in een telefoon geplaatst kan worden die simlock vrij is.

Voordelen van een sim only abonnement
Meestal zijn sim only abonnementen één jaar of twee jaar geldig qua abonnementsduur. Na het beëindigen van het sim only abonnement kun je die verlengen. In de meeste gevallen is het echter beter om een ander sim only abonnement te kiezen. Dit is omdat je dan weer gebruik kan maken van een nieuwe aantrekkelijke actie van een sim only aanbieder. Let wel op dat je bij het kiezen van een nieuwe sim only abonnement ook de optie selecteert voor het behoud van je huidige telefoonnummer.

Nog geen reacties.