Weer per maand in Spanje

9 mei 2019 | Categorie: Spanje, Vakantie

Om een inzicht te krijgen in de maandelijkse temperaturen van Spanje houden we de metingen in hoofdstad Madrid aan. Deze wereldstad ligt in het midden van Spanje en is daardoor een mooi meetpunt om inzicht te krijgen in de Spaanse temperaturen per maand.

Januari en februari
In januari start het jaar vrij nat in Spanje. De temperatuur ligt in januari tussen de drie graden en de tien graden. Gemiddeld heb je in januari elf dagen regen. Februari is ook een regenachtige maand in Spanje. De temperatuur ligt in deze maand tussen de vier graden en de twaalf graden.

Maart en april
Vanaf maart wordt het weer in Spanje een stukje beter. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de vier graden en de vijftien graden in maart. Ook in april kun je uitgaan van ongeveer dezelfde weersomstandigheden. Een temperatuur van zes graden tot zeventien graden is in april normaal.

Mei
Vanaf mei komen de mooie zonnedagen in Spanje. De temperatuur ligt weer boven de tien graden met op mooie dagen maxima van 22 graden. In deze maand worden gemiddeld acht dagen regen verwacht.

Juni, juli, augustus en september
In juni, juli, augustus en september kan je uitgaan van erg mooi Spaans weer. De temperaturen variëren uiteraard per dag. Maar je kunt uitgaan van gemiddelde van ruim boven de 25 graden per dag. In deze vier maanden kan je per maand vier dagen regen verwachten. Dit is enorm weinig. Dus als je een zonvakantie wilt met weinig dagen regen. Dan is Spanje een uitstekende bestemming in de maanden juni, juli, augustus en september.

Oktober, november en december
Na een aantal warme maanden start het Spaanse slechte weer in oktober. De temperatuur ligt in oktober tussen de negen graden en de 21 graden. In oktober heb je gemiddeld tien dagen regen. November en december zijn de koudste maanden van het Spaanse jaar. In deze twee maanden ligt de temperatuur tussen de drie graden en de negen graden. Ook zijn er twaalf regen dagen per maand.

Tags:
Nog geen reacties.