Woninginbraken, verschrikkelijk

30 okt 2014 | Categorie: Huis, Shoppen

Het is voor veel mensen een nachtmerrie. Inbrekers. Er zijn vele horrorfilms over gemaakt, omdat het gewoon een vervelend idee is. Een persoon die in jouw huis aan jouw spullen zit. Alsof dat nog niet erg genoeg is. Nemen ze vaak genoeg ook nog je spullen mee. Er moet wat tegen gedaan worden.

Minder dan 10% van de woninginbraken wordt daadwerkelijk opgelost. De daders gaan vaak nog een keer op bezoek bij de buren, de overburen en misschien wel weer in je eigen huis. De spullen die gestolen zijn, vervang je en worden daarna nog een keer weggehaald. Dat klinkt zelfs ongeloofwaardig voor de verzekering. Om een vervelende ervaring niet vervelender te maken is het goed om je huis te beveiligen.

Je kunt bijvoorbeeld een hond aanschaffen, maar deze kosten veel tijd. Uiteraard krijg je er wel liefde voor terug en hij beschermt je tegen een inbraak. Een andere manier van bescherming is nieuwe of betere sloten laten zetten. Echter werkt dit ook niet altijd, want de inbreker kan altijd nog via het raam naar binnen. Wat je zou kunnen doen is een alarmsysteem of een camerabewakingsysteem laten installeren. Het voordeel van videobewaking is dat de daders in beeld zijn. Dit is een goed bewijs voor de politie en geeft reden tot een grondiger onderzoek. Met behulp van de beelden kan dit ook beter uitgevoerd worden.

Camerabeelden worden echter niet altijd als hard bewijs gezien. Echter, als er duidelijk een persoon in beeld is die een heftig strafbaar feit begaat. Is het aan een rechter om te beslissen of het hard bewijs is of niet. Voor kleine overtredingen is het eerder een inbreuk op de privacy dan echt hard bewijs. Camera’s mogen altijd gebruikt worden op eigen terrein. Het is niet toegestaan om op openbare wegen te filmen, om dat daarna als bewijs aan te leveren. Natuurlijk wordt het wel geaccepteerd als vermaak.

Nog geen reacties.